A férfi mellplasztika napjainkban rutin eljárásnak számít, és egyre többen is érdeklődnek iránta. A beavatkozásnak köszönhetően megszüntethetőek a nőiesen megnagyobbodott mellek. A probléma a súlyproblémákkal küzdő férfiakat éppen úgy érintheti, mint azokat, akik hormonális betegséggel küzdenek, vagy valamilyen gyógyszer, testépítéshez használt étrend-kiegészítő mellékhatásaként találkoznak a nem kívánatos jelenséggel.

gynecomastia

A magabiztosság korlátja

A nőiesen megnagyobbodott mellek az érintett férfiak számára komoly pszichés nyomást jelentenek. Gyakran megvonják maguktól az olyan fürdőzéssel, sportolással járó elfoglaltságokat, melyek esetében mások is láthatják alkati adottságaikat. Sokszor az öltözködés során is jól láthatóak a megnagyobbodott idomok, és persze a hálószobai teljesítményre is hatással van a probléma. Ha kizárólag a túlsúly tehető felelőssé, akkor kisebb súlyfelesleg esetében a férfias vonalak edzéssel és megfelelő táplálkozással elérhetőek. Nagyobb súlyvesztés esetén azonban nélkülözhetetlen a szakmai segítség a kívánt eredményekhez. A ma már rutin beavatkozásnak számító gynecomastia a páciens egyéni adottságainak megfelelő végeredményt garantál.

 

Mi történik a műtőben?

A gynecomastia altatásban végzett eljárás, mely során a plasztikai sebész eltávolítja a felesleges zsírszövetet, bőrt és a mell mirigyállományának egy részét is. Gyakran előfordul, hogy a bőr megereszkedett már alapállapotban, ilyenkor ennek megfelelő metszésekkel történő eltávolítására is sor kerül. A szakember így alakítja ki a páciens számára az új mellkasi vonalakat, melyek minden tekintetben a férfias jellegnek megfelelőek. A bemetszések szinte láthatatlanul gyógyulnak, így biztosan nem marad majd nyoma annak, hogy az érintett férfi mellplasztikán esett át. Akár endoszkópos eljárás segítségével is lehetőség van a mirigyállomány eltávolítására, így még kisebb hegeken keresztül megoldható a beavatkozás. A mirigyállományt egyébként szövettani vizsgálatnak is alávetik a szakemberek, ezzel minden esetleges további kockázati tényezőt kiküszöbölve.

 

Mennyire fog fájni a gyógyulás időszaka?

A férfi mellplasztika kapcsán is sokan érdeklődnek a műtét után várhatóakról. Bár a teremtés koronái nem szívesen vallják be, de bizony számukra sem mindegy, mennyi kellemetlenséggel és fájdalommal járnak a felépülés hetei. A gynecomastia után vízálló kötés kerül a sebekre, és így a tisztálkodás is lehetővé válik. A szövetek gyors letapadását elősegítve speciális szorító mellényt kell viselni, ez legalább nyolc hétig javasolt. A felszívódó varratoknak köszönhetően viszont a varratszedés kellemetlenségei is elkerülhetőek.

gynecomastia műtét

Természetesen fontos, hogy a kontrollvizsgálatokon megjelenjen a páciens, ahol a szakember meggyőződik róla, hogy a megfelelő ütemben gyógyulnak a hegek. Akár hegkezelő krém is alkalmazható a még tökéletesebb végeredmény érdekében.

 

Nyerd vissza magabiztosságod gynecomastia műtét segítségével!

A gynecomastia vitathatatlan előnye, hogy az érintett férfiak visszanyerhetik magabiztosságukat. Mai társadalmunkban kiemelt jelentőséggel bír az, hogy mennyi önbizalommal társul a mindennapi fellépés. A férfiak esetében ez fokozottan együtt jár a karrier alakításával és az anyagi biztonság megteremtésével. A vonzó megjelenéshez nem csupán a normál testsúly járul hozzá, hanem például a leadott kilók után visszamaradt bőrfelesleg eltüntetése is. A férfi mellplasztika azonban ennél többről szól.

 

Amikor a fent felsorolt okok valamelyikénél fogva nőiesen megnövekednek egy férfi mellei, az önértékelésére jelentősen rányomja a bélyegét. Nehézkessé válhat az ismerkedés, és az sem mindegy, az öltözködéshez milyen darabokat részesít előnyben. Az életminőség nagymértékben függ attól, hogy miként alakulnak társas kapcsolataink. Ha ezt valamilyen külső jegy megnehezíti, akkor érdemes elgondolkodni a plasztikai sebészet által kínáltakon. Ne feledd, a gynecomastia segítségével visszanyerheted magabiztosságod és férfias megjelenésed!